De Dirigent

Naaldwijk

In het centrum van Naaldwijk, gelegen in het Westland, is een appartementengebouw ontworpen, dat op verschillende manieren groene verbindingen in zijn omgeving introduceert en versterkt.

 

Met een duidelijke zichtas richting de historische kerk, ligt het gebouw centraal in Naaldwijk: tussen de Verdilaan en het Verdipark, naast het nieuwe stadhuis van de Gemeente Westland. Het gebouw versterkt bestaande routes door middel van de oriëntatie en het bouwvolume, en voegt daarnaast veel groen toe aan deze routes.  

 

Tezamen met groene daken en dakterrassen, die visueel het gebouw verbinden met het groene maaiveld, introduceert het gebouw zo nieuwe groene verbindingen in het stadscentrum. Deze terrasvorming draagt daarnaast bij aan de inpassing van het gebouw in de omgeving. Met een bouwhoogte van 3 bouwlagen aan het Verdipark oplopend naar 8 bouwlagen aan de Verdilaan, past de schaal van het gebouw zich aan aan de omliggende bebouwing.

 

 


 

 

Het gebouw is ontworpen in opdracht van KMW Vastgoed en huisvest een divers programma aan woningtypen, bestaande uit sociale huurwoningen, bereikbare huurwoningen en vrije sectorwoningen. Daarnaast biedt het gebouw ondergronds parkeerruimte.

 

architectuur

In de vormgeving van het gebouw is een rustige, open en transparante architectuur het uitgangspunt geweest, aansluitend bij het (grotendeels) glazen stadhuis maar ook bij de omliggende, gemetselde woongebouwen.

 

 

Gestreefd is verder naar een het ontwikkelen van een alzijdig gebouw, zonder achterkanten en/of galerijen, dat een oriëntatie heeft naar zowel de Verdilaan als het Verdipark, als naar de verbinding(en) daartussen.