Hotel Veerse Meer

Arnemuiden

Een hotel op zichtlocatie, een heuse hotspot aan het Veerse Meer. Het ontwerp werd gecombineerd met de ontwikkeling van recreatiewoningen en -appartementen in een ‘insnede’ in het Zeeuwse landschap.

 

Belangrijk uitgangspunt voor de ontwikkeling van het hotel was de landschappelijke context, waar het gebied zich bevindt. Dit gebied is ontworpen in de jaren ’60 als onderdeel van een grootschalige ingreep in het landschap van Zeeland, naar ontwerp van Nico de Jonge.

 

 

insnede

In samenwerking met Bosch-Slabbers is in dit landschap zorgvuldig een ‘insnede’ gemaakt, waaraan de verschillende onderdelen van het plan gelegen zijn. Deze uitsparing ligt precies in de bocht van het Veerse Meer, waardoor het van vele zijden zichtbaar is. Het hotel is als kopstuk van deze plek gepositioneerd.

 

architectuur

Getracht is door een subtiele ingreep van drie witte, bijna ‘zwevende’ schijven het hotel van een zo transparant mogelijk uiterlijk te voorzien. Hierdoor is de impact op het bosrijke landschap minimaal, maar wordt vanuit het hotel, door panoramische uitzichten, een maximale beleving van het landschap gerealiseerd. De uniek gedetailleerde relingen dragen bij aan het strakke uiterlijk van het hotel, maar geven het, na dichterbij komen, een bijna speels karakter.