Parkgebouw

Reeuwijk

Als centraal cluster van voorzieningen van het park ‘de Reeuwijkse Plassen’ is een parkgebouw ontworpen. Het gebouw huisvest een aantal kernfuncties, behorend bij het park.

 

Zo bevinden zich in het gebouw onder andere de receptie en kantoorgelegenheden, een eco-supermarkt, een parkwinkel en horeca, maar ook een zwembad en een indoor-speeltuin. Net als in het park staat de connectie met het water centraal: grenzend aan de terrassen van het parkgebouw is een jachthaven gelegen.

 

 

architectuur

Qua vormgeving sluit het parkgebouw zich bijna naadloos aan bij het uiterlijk, de stijl en het materiaalgebruik van de recreatiewoningen. Enkel de zogenoemde ‘korrelgrootte’ is groter ten opzichte van de rest van het park: het gebouw kent grotere oppervlakten en ruimtes en verbijzondert zich daarmee binnen de schaal van het park.

 

 

duurzaam

Een groot deel van het dakoppervlak van het parkgebouw is uitgevoerd met geïntegreerde PV-panelen, die het gebouw nagenoeg energie-neutraal maken. Het zwembad wordt verwarmd door een zogeheten ‘palletkachel’, een zeer duurzame manier van verwarmen. Door deze ingrepen draagt het parkgebouw, aansluitend bij het profiel van de rest van het park, een sterk duurzaam karakter.