Circulair materiaaldepot

Stolwijk

Het terrein van bouwbedrijf en ontwikkelaar De Vries en Verburg in Stolwijk ondergaat een grote transformatie. Om te voorzien in de behoefte aan meer parkeergelegenheden en opslagruimte, ontwerpt Kolpa architecten een volledig circulaire en demontabele materiaalopslag met parkeerdek.

 

Circulair en sociaal

De constructie van de nieuwe opslag wordt ontwikkeld door CirculairStaal en is aanpasbaar en volledig demontabel. De gevel is bovendien bekleed met hergebruikt sloophout van Bnext. Dankzij de snelle montage van geprefabriceerde gevelonderdelen verloopt het bouwproces uiterst efficiënt. De gevelonderdelen worden gemaakt in de sociale werkplaats van 50/50, waar mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 

Duurzame samenwerking

De andere bedrijfspanden op het terrein van het bouwbedrijf en vastgoedontwikkelaar zijn eveneens ontworpen door Kolpa Architecten en vertegenwoordigen de jarenlange samenwerking met De Vries en Verburg. ‘De Parel’ – een volledig houten, circulaire en energie neutrale uitbreiding van het kantoor – is het meest recente hoofdstuk van deze samenwerking.