Aan de rand van de gebiedsontwikkeling van de Lammenschansdriehoek wordt een markant woongebouw gerealiseerd.

Kappa vormt – met het naastgelegen project Omega – een belangrijk deel van de stedenbouwkundige grens van de Lammenschansdriehoek. Elk van de gebouwen zijn qua uitstraling perfect afgestemd, maar huisvesten elk een specifiek programma en vervullen een andere stedenbouwkundige rol.

 

Het gebouw is fysiek verbonden aan Omega, maar kent, in tegenstelling, geen duidelijk hoogte-accent. De rol van het woongebouw is juist heel evenwichtig: de drie zijden van het gebouw definiëren een stedelijke route; de Lammenschansweg als nieuwe stadsboulevard, een nieuwe stadsstraat aan de andere kant en de doorgang tussen het naastgelegen blok als autovrije, groene verbinding.

 

 

architectuur

Architectonisch sluit het gebouw naadloos aan bij naastgelegen Omega, het heeft door de karakteristieke bakstenen gevels eenzelfde solide uitstraling. Verschillende decoratieve baksteen-toepassingen, zowel inwendige als uitwendige balkons en buitenruimtes brengen een gelaagdheid in de gevels aan, die het robuuste karakter van een speelse variatie voorziet.

De voordeur van elke woningen ligt aan een ‘leefgalerij’: galerijen met omsloten loggias en toe te eigenen balkons rondom de collectieve groene daktuin. Deze verhoogde straten stimuleren ontmoeting en maken het tot een levendig en collectief woongebouw.

 

collectief groen

Het woonblok heeft een gemeenschappelijke, groene binnentuin, het bouwvolume trapt hiervoor naar de binnenzijde toe af in het aantal bouwlagen.

 

 

 

Lammenschansdriehoek

 

Naast de Kempeneers-locatie is Kolpa als ontwerpend partner actief in meerdere projecten die onderdeel uitmaken van deze gebiedsontwikkeling. Fysiek verbonden aan Kempeneers-locatie wordt zo de zogenoemde Omega ontwikkeld.

Eerder zijn al Kanaalpark 141, de markante Alpha Toren en de Fietsenstalling Bètaplein opgeleverd en in aanbouw. In aanvulling op dit ensemble is Kolpa inmiddels ook voor Kanaalpark 142 met het ontwerp bezig.